Saygıdeğer Meslektaşlarımız;
05 Mart 2025 tarihinde Resmi Gazetede İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili olarak iki ayrı başlık altında çok önemli değişiklikler yayımlanmıştır.
Ekteki linklerden ulaşabileceğiniz ve eczaneler de dahil olmak üzere, 50'den daha az çalışanın bulunduğu az tehlikeli sınıftaki işyerleri ile ilgili bu değişiklikler kapsamında;
1) İş yeri hekimi hizmeti alma zorunluluğu ile ilgili husus netleştirilmiştir. Sağlık raporları ÇASMER (Çalışan Sağlığı Merkezleri), Aile Hekimlikleri ya da kamu hastanelerinden de alınabilir.
2) Eğitimi tamamlayan kişiler işyeri sahibi ya da işveren vekili olark bu hizmetleri sürdürüebilecekler idi. Aynı husus devam etmekte olup sınav zorunluluğu kaldırılmıştır. Eğitime katılmak ve tamamlamak yeterlidir.
3) TEB gibi kanunla kurulmuş meslek örgütlerine de eğitim verme ve eğitim sonunda belgelendirme yetkisi verilmiştir. Bu nedenle henüz eğitim başvurusu yapmamış meslektaşlarımızın TEB ve odalar tarafından yapılacak duyuruları takip etmelerinde fayda vardır.
4) İşyerinde çalışan çalışanlar için (personel sayısı 10 ve altında ise) eğitimler uzaktan verilebilecektir.
5) Bu düzenlemeler ile ilgili iş ve işlemlerin 31 Aralık 2025 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir.
İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerini kendisi yürütecek meslektaşlarımızın işlerini oldukça kolaylaştıracak olan bu düzenlemeler ile birlikte süreci ve oda duyurularını dikkatle takip etmeniz önemlidir. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.
YÖNETİM KURULU